menu

Galerij van de Groten der Aarde

Daniƫl De Cloedt

Geboren in 1907, begon hij op 12-jarige leeftijd te turnen. In 1921 werd hij lid van Rust-Roest. Hij ontplooide zich tot een begaafd turner en behaalde zelfs zilver op het nationaal kampioenschap. Jarenlang was hij lid van de nationale ploeg en nam deel aan tal van internationale wedstrijden. Zijn technische bekwaamheid en groot inzicht deden hem eerst het “Voorturnersdiploma” in 1936 en in 1937 het “Turnleidersdiploma” behalen met de grootste onderscheiding. Hij leidde van 1938 tot 1957 de R/R-gymnasten op. Jarenlang was hij gouwleider in West-Vlaanderen en hij gaf cursussen initiatie turnleider.
Hij was ook voorzitter van het technisch comité van de KBT, iets waarvoor hij de “Medaille van de Leopold II Orde” ontving.Tevens werd hij geroemd om zijn bekwaamheid als nationaal en internationaal jurylid.

Jules Descheemaecker

Geboren in 1901 en overleden in 1971. Jules was portier van de N.G. & S.F. en heeft zeker bijgestaan tot het voortbestaan van onze vereniging. Als eenvoudige werknemer heeft hij altijd de belangen van de vereniging bij de directie verdedigd. Jarenlang was hij ook penningmeester van de West-Vlaanderengouw. Na de wankele jaren 65-70 heeft hij de leiding in handen genomen om het voortbestaan te waarborgen.
Na een langdurig ziekte heeft hij Rust-Roest verlaten in 1971. Dank u Jules, voor uw bijdrage aan onze vereniging.

Leona Daveloose-Dumon

Trad in de voetsporen van Daniël. In 1943, op 15-jarige leeftijd, was zij bij de eerste turnsters van buiten de fabriek en twee jaar later kreeg zij van Daniël De Cloedt reeds een initiatie turnleider. Het voorturnersdiploma behaalde ze in 1947 en toen startte ze met lesgeven. Ze werd volwaardig trainster in 1954 en hoofdtrainster van de meisjes vanaf ‘58. Ze nam de keurploeg onder haar hoede en begeleide tal van gymnasten naar Belgische titels, EK, WK en Olympische Spelen. Veel van haar pupillen maakten deel uit van de nationale ploeg. In 1956 fungeerde ze reeds als jurylid (toen waren er nog geen jurycursussen). Officieel (na cursussen en examens) werd ze nationaal jurylid in 1968, internationaal in 1969. In deze functie vertegenwoordigde ze ons land op alle grote turnevenementen over de hele wereld. Verscheidene cursussen gaf ze voor het BLOSO en organiseerde tal van sportkampen.
Mevr. Daveloose-Dumon was meerdere jaren voorzitster van de West-Vlaanderengouw, trainster van de Belgische jeugdploeg, co-trainster van de Belgische A-ploeg en van ‘77 tot ‘92 technisch voorzitster van de VTL. Tot 1998 bleef ze er ook aktief als voorzitster van de werkgroep AGD. Eveneens vorig jaar werd zij, samen men haar man Bob, door de Vlaamse Turnliga gehuldigd voor hun jarenlange inzet. Vandaag zet zij zich nog steeds voor 100% in voor “haar” turnkring, als voorzitter en hoofd van de leiding. In 1977 werd ze voor dit alles al eens gehuldigd met de Brugse Sporttrofee en kreeg zij in 1985 de Feminaprijs.

Bob Daveloose

Bob kreeg de turnmicrobe te pakken toen hij in met Leona in het huwelijksbootje stapte. Hij werd al vlug tot lesgever gebombardeerd. Hij nam vooral de jongens onder zijn hoede en was jarenlang trainer van de keurploeg jongens. Maar hij was vooral de man van de diplomatie en het secretariaatswerk. Zo stond hij mee aan de wieg van de Vlaamse Turnliga in 1977 en bleef er tien jaar als secretaris werken. Later zetelde hij in het Provinciaal Coördinatie Comité. Maar vooral in Rust-Roest was Bob onmisbaar.
Op 7 juli 2003 overleed Bob Daveloose. Hiermee verloor de vereniging een van de meest markante persoonlijkheden uit haar geschiedenis;

Christiane Goethals

Wat een palmares!

Belgische kampioenschappen
1964 1e pl. (KBT)
1965 1e pl. (Interfederaal)
1966 2e pl. (Interfederaal)
1967 1e pl. (interfederaal)
1968 2e pl. (interfederaal)

winnares kampen :
- Trier/’s Hertogenbosch/Brugge in 1964 en 1965
- Berlijn/Belgie in 1966
- Belgie/Engeland in 1968

Deelneemster aan :
- E.K. Sofia 1965
- E.K. Amsterdam 1967
- W.K. Dortmund 1966
- Olympische Spelen MEXICO 1968

Koen Van Maele

Behaalde tientallen Belgische titels in Tumbling en Trampoline. Nam deel aan verschillende tornooien in binnen- en buitenland. Met als meest in het oog springende de deelnames aan verschillende Europese- en Wereldkampioenschappen.
1984: EK junioren Leopoldsburg (brons)
1985: EK senioren Groningen 10e plaats (ind.) brons per ploeg
1986: EK junioren Chzestochowa (brons)
1986: WK senioren Parijs (16e)
1987: EK senioren Braga (10e)
1988: WK senioren Birmingham (USA) (13e)
1988: WK acro Antwerpen (18e)
1989: EK senioren Kopenhagen (7e)
1989: EK acro Riga (brons voor de salto-reeks) 4e op de World-Cup
1989: WORLD GAMES Karlsruhe (9e plaats)
1991: EK Poznan (13e plaats)

Voor zijn prestaties in 1989 werd Koen beloond met de prijs ’Sportman van het jaar’ van de stad Brugge. In 2008 behaalde hij de “Trofee voor Sportverdienste” van de stad Brugge. Hij heeft zich bovendien jarenlang ingezet om het BLOSO-dossier omtrent de nieuwe topsportgymnastiekhal te Brugge er door te krijgen.

Koen is nu lid van de raad van bestuur.

Nancy Danneels

Mocht als lid van de nationale ploeg AGD de Belgische kleuren verdedigen op het WK in Montreal (Canada)

Frederiek Muylle

Werd Belgisch tumblingkampioen bij de junioren en werd geselecteerd voor het EK tumbling voor junioren in 1994 te Deinze.

Annabel Sanders

Annabel mocht ons land vertegenwoordigen op de Europese kampioenschappen Trampoline in 2010 in het Bulgaarse Varna. Zij werd geselecteerd voor de disciplines Trampoline Synchroon (met Caro Lenoir uit Oostende) en dubbele-mini trampoline individueel. In deze laatste discipline wist ze bovendien een finaleplaats uit de wacht te slepen!
algemene voorwaarden